Minaret Hotel Eger - Eger

Minaret Hotel Eger - Eger
Új

Cikkszám: vt00092

Minaret Hotel Eger - Eger, Knézich Károly u. 2. szám

Elérhetőségek


Telefonszám
: 06 36 517-000

Emailinfo@minarethoteleger.hu

Honlapwww.minarethoteleger.hu

A szállás bemutatása

Az egri lüktető élet központjában a Park-klub.hu csoport jóvoltából újra életre kelt a Minaret Hotel Eger, mely a barokk belváros egyik legimpozánsabb miliőében helyezkedik el.

A tájegység legfőbb építészeti vonzereje Eger belvárosa, a török hódoltság idejéből fennmaradt Minaret, az Egri vár történelmi műemlékei, a barokk és klasszicista házsorok, melyek között helyezkedik el a Minaret Hotel. 

A hotel kialakítása teljesen tükrözi a város hangulatos kis utcáit, zegzugos kis félreeső találka helyeit, ezzel is még otthonosabbá téve a metropoliszi életet. 

A szállodában 40 db szoba került kialakítása, melyek kiváló kényelmet teremtenek a városba érkezők számára, legyen ez a cél üzleti, átutazó, turista vagy éppen családi kiruccanás. Minden kényelmet és igényt kielégítő komfort szobákkal várjuk Önöket!

Eger kiemelt turisztikai központ, ahol egész évben szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb és érdekes programok várják az ide érkezőket. Érkezzen meg és élje át újra a séta örömét, hiszen a Minaret Hoteltől pár perc séta alatt részese lehet a Középkori Vásárnak, a Végvári Vigaszságnak, a Bikavér Ceremóniának, Eger Ünnepének és tengernyi fesztiválnak és mulatságnak.

Élje át Eger hangulatát, töltődjön fel nálunk a Minaret Hotelben! 

Szeretettel várunk minden Kedves Vendéget!

Szálláshely árai

Manzard 2 ágyas szoba ára előszezonban félpanziós ellátással már 10.250 Ft/fő/éj ártól!

Látnivalók a környéken

Az ország egyik legszebb barokk városa az ezeréves püspöki székhely! Mindez a szállodától 2 lépésre!

MINARET - Európa legészakibb, török korból származó építménye. 14 szögletű, 40 méter magas tornya, melyben 97 csigalépcsőn jutunk fel a körerkélyre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Eger városára. Az emlékmű közvetlen a szálloda előtt található.

EGRI VÁR- Dobó István 1552-es történelmi tette után vált híressé. A szálloda bizonyos szobáiból a vár egyes részeit csodálhatjuk meg.

Kazamata, panoktikum, az Érseki Palota, íjászat, pénzverde és sok-sok érdekesség várja az ide látogatókat. Gyalogosan 3 perc alatt érhető el a ár északi bejárata.

GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ- A magyar várvédők dicsőségéről Gárdonyi Géza (1863-1922) Egri csillagok című híres romantikus regénye szól. Az író a művét egri kis házában írta, mely látogatható emlékházként működik.

DOBÓ TÉR  Eger központja, mely otthont ad számos fesztiválnak, ünnepnek. Esténként egy finom pohár bor kortyolgatása közben élőzenét hallgathatnak. A szállodától 200 m-re található.

BAZILIKA- Magyarország második legnagyobb temploma a klasszicista érseki Székesegyház (Eszterházy tér), az ország legnagyobb orgonájával 700 m-re a szállodától.

EKTF (Főiskola) - Tornyában az ország első csillagászati múzeuma, a Spekula Csillagvizsgáló működik, közvetlen a Székesegyházzal szemben.

ÉRSEKI PALOTA  az egri érsek székhelye, 250 éves történetét idéző Érseki Gyűjteményi Központ, féltett kincse Mária Terézia Habsburg-császárnő koronázási palástja.

FAZOLA HENRIK KAPU - a kovácsmester egyedülállóan szép kovácsoltvas kapuja a Megyeháza bejáratát díszíti. 500 m-re a szállodától.

EGRI STRAND- ÉS TERMÁLFÜRDŐ - Eger és környéke bővelkedik gyógyvizekben. A szállodától 15 perc sétára található strandfürdőben a mozgásszervi betegségekre javallt gyógyvizet és számos egyéb medencét (élmény- gyógy-, gyermek-, úszó-) találhatnak a városba érkezők.

TÖRÖK FÜRDŐ - (Fürdő u. 1.) a török hódoltság (1526-1686) alatt kialakult sajátos fürdőkultúra emléke, ahol a különleges hangulatú élményfürdőzés mellett komplex gyógyászati szolgáltatásokat is igényelhetnek a vendégek.

SZÉPASSZONY-VÖLGY - aki Egerbe látogat, egyik kötelező program a híres Völgy pincéinek meglátogatása. Itt megkóstolhatják Eger és környéke híres borászainak nedüit.  

Rengeteg kiállítást, csodálatos templomot és romantikus kis utcákat fedezhetünk fel Eger belvárosában séta közben. Eger környékén is rengeteg nevezetesség, látnivaló várja e gyönyörű városba látogatókat.