Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont - Gödöllő

Cikkszám: vt00

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont - Gödöllő, Kapucinusok tere 3. szám

Elérhetőségek


Telefonszám: 06 30 / 999 64 63

Telefonszám: +36 28 / 420-176

Fax szám: +36 28 / 510-742

E-mail: matersal@invitel.hu

Honlap: www.matersalvatoris.hu

A szállás bemutatása


Sokan nem is tudják, hogy a máriabesnyői Kegytemplomhoz vezető bekötőút a Templom előtt kétfelé ágazik, és a felső út egy másik épülethez, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házhoz visz.

A Ház csendesen bújik meg a besnyői dombok között, és helyet ad számos egyházi és világi csoport rendezvényének. Ezen rendezvények nagyon szerteágazóak, mindenki talál maga és közössége számára olyan programot, amely által lelke gazdagodik. 

Az épület 1932-ben a Salvator nővérek újoncképző házaként nyílt meg a kapucinus atyák temploma és rendháza mellett a máriabesnyői domboldalon. Az ötvenes években államosították, és itt működött évtizedekig a város gimnáziuma. A Salvator nővérek 1993-ban kapták vissza az épületet, majd a felújítás után még ebben az évben megkezdte működését a Lelkigyakorlatos Ház. 

A Ház jól megközelíthető helyen, a 30-as főút mentén, az M3-as autópálya és a miskolci vasút vonalán, Budapesttől 30 km-re zöldövezeti környezetben helyezkedik el.  

Szerencsés adottságaihoz tartozik, hogy zárt területen akár 40 gépkocsi parkolása is lehetséges, és így az autóval érkezők is nyugodtak lehetnek járművük biztonsága felől. Az épületet hatalmas zöldövezet veszi körül, mely egyaránt helyet ad a csendes, elvonult sétának, pihenésnek és játékos, sportos csoportprogramoknak is. Vendégeit 1-5 ágyas szobákkal és 12-19ágyas ifjúsági szállással várja teljes ellátással, egy 160 fős nagy előadóval (kápolna) és két kisebb (30, ill. 60 fős) előadóval. Egyszerre összesen 170 szállóvendég befogadására alkalmas, de több kisebb csoport párhuzamosan, egymástól függetlenül is igénybe veheti. 

A Ház örömmel fogad egyéni kezdeményezéseket, újszerű megoldásokat, segít különféle –nem csak egyházi– rendezvények lebonyolításában. Felkínálja segítségét konferenciák rendezéséhez –nem csak termeivel, hanem étkezési és szálláslehetőséget is biztosítva ezekre az alkalmakra. Szolgáltatásokat nyújt minden szakmai kamarának (ügyvédi, orvosi, gyógyszerészi, pedagógus, stb.) képzésekhez, továbbképzésekhez, lelkigyakorlatokhoz. A konferenciákhoz teljes körű szolgáltatást tud nyújtani.

A Lelkigyakorlatos Ház saját szervezésű programjai mellett helyet biztosít külső szervezésű programoknak is. A továbbképzéseknek, kongresszusoknak, találkozóknak méltó helye a Lelkigyakorlatos Ház, mely jellegénél fogva is szem előtt tarja az emberi értékeket. Ez a környezet kiváló az elmélyült szakmai munkához és a személyes kikapcsolódáshoz egyaránt.

A Ház a 2009-es évre saját szervezésű lelkigyakorlatokat is szervez, melyekre sok szeretettel várja a kikapcsolódásra, lelki feltöltődésre vágyó híveket.

Saját lelkigyakorlatait a katolikus sajtón keresztül hirdeti meg a különféle érdeklődésű, korosztályú és családi állapotú csoportok számára (idősek, házaspárok, elváltak, fiatalok, értelmiségiek, egyházközösségi munkatársak, stb.). Külső szervezés esetén, ha a csoport (10-160 fő) a Ház adottságait kihasználva saját magának szervez akár lelkigyakorlatot, akár továbbképzést, erre a Ház – amennyiben szabad kapacitása van– készséggel felkínálja szolgáltatásait. 

Árait próbálja minimálisra szorítani, hiszen célja a szolgálat, de kénytelen a mindenkori gazdasági helyzetnek megfelelő árat elkérni, mivel az intézmény önfenntartó.

A Ház egész évben folyamatosan működik, ajánlott mind a meghirdetett programokra, mind a külső szervezésekkel időben jelentkezni telefonon, levélben vagy faxon. Programok lemondása vagy elmaradása miatt azonban még két-három héttel a tervezett időpont előtt is érdemes érdeklődni, különösen kisebb csoportok esetében. Felajánlja szolgáltatásait esküvők, keresztelők, családi ünnepek lebonyolításához.

Szeretnénk, ha a gödöllőiek és környékbeliek minél szélesebb rétege venné igénybe vendégként is a Lelkigyakorlatos Házat és programjait.

Szálláshely árai

Egyágyas szoba 6.800.-Ft/fő
Kétágyas szoba 
5.500.- Ft/fő
Háromágyas szoba 
4.000.- Ft/fő
Négyágyas szoba 
3.500.-Ft/fő
Apartman szoba 13.000 Ft/fő

Látnivalók a környéken

  • Gödöllői Királyi Kastély
  • Gödöllő Városi Múzeum
  • Lázár Lovaspark- Domonyvölgy
  • Medvefarm-Veresegyház