Az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállása - Ópusztaszer

Cikkszám: vt00121

Az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállása - Ópusztaszer, Pusztaszeri Major 102. szám

Elérhetőségek


Telefonszám
: +36 30 / 638 83 18

Emailcsat1996@gmail.com

Honlapwww.opusztaszerimenes.hu

A szállás bemutatása

Ha Önök Ópusztaszerre látogatnak, megtekinthetik a Feszty-körképet és a Nemzeti Történeti Emlékparkot. 

Mi ehhez az élményhez egy élőkép látványával tudunk társulni. Az Emlékpark déli oldalán 120 ha-os pusztaságon 60 ló, kéttucatnyi szürkemarha legel. Tóparton, ligetes erdőszélen fehér jurták állnak. 

Valószínű, hogy ugyanezeken a homokdombokon 1100 évvel ez előtt (amikor a honfoglaló törzsek tanácskoztak) nagyon hasonló látvány fogadott volna.

Ennek legfőbb oka pedig az, hogy lovak, amiket látunk, Magyarország egyetlen méneseként, azonos fajtájúak a honfoglalás lovával. A fajtát úgy hívják Akhal Teke és napjainkig a türkmén törzsek őrizték meg.

Vendégeink ezekben a jurtákban, ennek a ménesnek a környezetében szállhatnak meg. Éjjel a nyitott jurtatetőn át láthatják a csillagos eget és hallják a lovak mozgásának neszeit, így a természettel harmóniában, a lovakkal testközelben pihenhetnek, ahogy egykor őseink, több, mint 1000 éve.

Az előbb élőképről beszéltünk. Ebbe a képbe be lehet lépni, megismerni, kipróbálni...

Befogadóképessége: 42 fő

Az elszállásolás 7 db 6 férőhelyes jurtában történik, melyekhez 6 db öltözőkabinos, hideg-meleg vizes zuhanyzó tartozik.

A szálláshelyen van egy 50 férőhelyes közösségi jurta, középen tűzrakó hellyel. Körben asztalok vannak elhelyezve. Van tálalóasztal, nagyméretű sütőrostély, bográcsakasztó hely, mosogató, hűtőszekrény is. Igény szerint az étkezés megrendelhető.


Szolgáltatások:

  • 50 férőhelyes közösségi jurta tűzrakó hellyel: 8 asztal + tálalóasztal, nagyméretű sütőrostély, bográcsakasztó helyek, mosogató, hűtőszekrény
  • Parkoló személyautóknak, autóbuszoknak
  • Tágas tér a szállás körül: ligetek, tóparttal
  • Nyeregkészítés
  • Lovastúrák
  • Lovastáborok
  • Oktatási kurzusok
  • Csoportprogramok
Szálláshely ára


Áraink: 2500 Ft/fő/éj

Látnivalók a környéken


Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer
Szeged-városnézés
Kiskunmajsa-Termálfürdő