Vázsonyvölgy Étterem

2015.03.02.

Vázsonyvölgy Étterem

A fogadó étterme több helyiségből áll: 40 fő befogadására alkalmas étterem; 20 fős étterem bárral; 40 fős kerthelyiség áll a vendégek rendelkezésére, ahol családi ünnepségek, esküvők, ballagások, különböző rendezvények és üzleti tárgyalások rendezését is vállaljuk.

Az étterem konyhája: a házias ételekből minden megtalálható  az étlapon.

Vendégeink részére a történelmi borvidéken borkóstolót is szervezünk.

Nagyvázsony a Vázsonyi medence közepén a megyeközponttól 20 km-re a tapolcai út mellett fekszik. Északon a Bakony egyik legmagasabb csúcsa a 600 méteres Kab-hegy magasodik, délen a Balaton-felvidék dombjaira felkúszó községekben gyönyörködhetünk.
A Bakony délnyugati részét a Balaton felvidéktől egy hatalmas hegyszerkezeti törés választja el, melynek mentén kisebb-nagyobb medencék alakultak ki. Ilyen a Vázsonyi és tapolcai medence is. Ezt a törésvonalat Nagyvázsonynál Sédnek, míg Kapolcs után Eger víznek nevezett patak vize öntözi. A medence kőzetanyaga édesvízi mészkő, ami alól számos forrás tör elő.
Nagyvázsony jó közlekedési helyzetben van. Vasút ugyan nincs, de a legközelebbi vasútállomás 14 kilométerre, Zánkán található.
Az autóbusz közlekedés Veszprém és Tapolca irányában jó, Ajka, Balatonfüred felé nem rossz. Autóval egyik várostól sincs igazán messze. Közvetlen autóbusz összeköttetés van Budapesttel (napi 2 járat). Alapvetően azonban a viszonylagos távolság ellenére is a Veszprémhez tartozás érzése a legerősebb.

Postacím:

Vázsonyvölgy Panzió és Étterem
8291 Nagyvázsony Sörház u. 2

Telefonszámaink:

Foglalással kapcsolatban: 
+36 30 552 3802
+36 88 655 036

E-mail cím:

vazsonyvolgy@vazsonyvolgy.huvissza